Niran Ünsal, katıldığı bir radyo programında hayatına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Son günlerde yaptıgı açıklamalarla popüler kültüre savaş açan ve adeta müzik dünyasının protest yorumcusu olan Niran Ünsal, Michael Kuyucu’nun RS FM’de hazırlayıp sunduğu “Müziğin K.M. Taşları” programına konuk oldu.
Niran Ünsal ailesinin dördüncü kuşak müzisyeni olduğunu söyledi. Niran Ünsal ailesinin Atatürk ile olan bilinmeyen hikâyesini ilk kez Michael Kuyucu’ya anlattı. Niran Ünsal, Michael Kuyucu’ya bir ulusal algıyı koruma yasası çıkartmak için uğraştığını söyledi ve popüler kültüre yönelik çok ağır eleştirilerde bulundu.
Niran Ünsal’ın Anneannesini Atatürk Hangi Gazete Patronuna Evlatlık Verdi ?
Niran Ünsal, anneanesinin Atatürk tarafından Milliyet Gazetesinin kurucularından birisinin ailesine evlatlık verildiğini açıkladı.
Ünsal: “Anneannem Elazığ’dan İstanbul’a göç etti. Atatürk anneannemi Milliyet Gazetesinin kurucularının yanına evlatlık olarak verdi. Daha sonra anneannem büyüyor, onları kendi ailesi biliyor, Notre Dame De Sion’da eğitim görüyor. Bir gün okulda başrol oynayacak kız hastalanıyor ve okul anneanneme veriyor. Fatma Tekçiçek yani anneannem oyundaki rolünü bir gecede hazırlanıyor ve sergilediği performansla okulun en popüler kızı oluyor. Sonrasında okuldaki bazı kızlar anneannemin başarısını çekemediği için yemeğine güvercin pisliği karıştırdılar ve anneannem ses telleri kaybedip ve okuldan ayrılmak zorunda kaldı” diyerek ailesi hakkında bugüne kadar kimsenin bilmedgi bir bilgiyi kamu oyuna açıkladı.
Niran Ünsal’ın Dedesine Soyadını Atatürk Verdi
Niran Ünsal dedesinin soyadını Atatürk’ten aldığını söyledi. Niran Ünsal, Michael Kuyucu’ya dedesinin Atatürk’ten soyadını alış hikâyesini şöyle anlattı: “ Dedem Atatürk’e Dolmabahçe’de Atatürk’e saz çalan kişilerden biriydi. Atatürk o dönem müzisyenleri bir araya toplayıp onlarla meşk etmeyi severmiş. Soyadı kanununun çıktığı dönemde dedem Hasan Kemani Atatürk’ten soy ismini aldı. Mustafa Kemal “Aldınız mı soy isimleriniz beyler?” diye soruyor, Bunun üzerine Atatürk saz heyetindekilere “Senin soy ismin şu olsun, senin soy ismin şu olsun” diyor. Sıra dedeme gelince de dedem çok güzel keman çaldığı için “Senin adın soyadın Hasan Kemani olsun” diyor ve dedem soyadını alıyor”