Kamuoyunda geniş yankı uyandıran boykot çağrısına destek veren oyuncu Aybüke Pusat, TRT yapımı “Teşkilat” dizisinden çıkarıldı. Sosyal medyada yapılan çağrıyı dün Instagram hesabından paylaşan Pusat, sonrasında içeriği silmesine rağmen hedef gösterilmişti. Tepkilerin ardından diziden çıkarılması istendi.
Aybüke Pusat diziden çıkarıldı
CHP’nin bazı markalara yönelik boykot çağrısı ve ardından gelen “2 Nisan’da tüm tüketimi durdur” kampanyası kısa sürede gündem olmuştu. Destek mesajlarının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, çağrıyı yayanlara yönelik “nefret ve ayrımcılık” ile “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.
Aybüke Pusat gibi pek çok ünlü ismin de destek verdiği bu çağrıya dair gelişmeler sürerken, TRT’nin açıklaması dikkat çekti.
TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı X‘teki açıklamasında boykotu ‘siyasi bir grubun politik amaçları için sahaya sürdüğü bir çağrı’ olarak niteledi ve ‘buna alet olmanın TRT’nin ilkelerine, kamu yayıncılığı anlayışına ve mesleki profesyonelliğe açıkça aykırılık teşkil ettiğini’ öne sürdü.
Açıklamanın devamındaysa şöyle dendi:
“Bu bağlamda TRT1’de yayınlanan Teşkilat dizisinde rol alan bir oyuncunun paylaşımları TRT’nin kurumsal ilkeleri ile asla bağdaşmamaktadır. Teşkilat dizisi izleyicilerini de hayal kırıklığına uğratan paylaşımlar nedeniyle söz konusu kişi diziden çıkarılmıştır. Dizinin stok bölümleri çekilmiş olmasına rağmen, dizinin senaryosunda revizeye gidilecektir. Benzeri durumlar için de gerekli adımların atılacağından kimsenin şüphesi olmasın.”